Versenyképesség fokozása technológiai fejlesztéssel III. ütem

Főoldal / Egyéb / Versenyképesség fokozása technológiai fejlesztéssel III. ütem

Sajtóközlemény

ELPUMPS KFT. (4900 Fehérgyarmat, Vasvári Pál u. 65.) – “Versenyképesség fokozása technológiai fejlesztéssel III. ütem”

2010. július 31.

Társaságunk, 2011. tavaszán, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program “Mikro,- kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” tárgyú pályázati kiírásra támogatási igényt nyújtott be, melyet sikeresen megnyertünk. A GOP-2.1.1-11/A/2-2011-0045 regisztrációs számú “Versenyképesség fokozása technológiai fejlesztéssel III. ütem” című projektünk keretében gépparkunkat tudtuk fejleszteni újabb eszközök beszerzésével. Cégünk egyfázisú, háztartásokban használatos víz- és szennyvízszivattyúkat gyárt. Az eladás kül- és belföldre történik, 70%-a nagyházak felé (AUCHAN és OBI belföldi, a METRO belföldi, bolgár, cseh, szlovák és román üzletei). Az export aránya évente közelíti az 50%-ot. Folyamatosan szem előtt tartjuk az állandó fejlesztést és fejlődést, valamint újabb piacok meghódítását, melyet korszerű technológiák alkalmazásával és versenyképes árainkkal tudunk hosszú távon fenntartani. Így fejlesztéseink legfőbb célja, hogy a vállalkozás versenyképességét fokozni tudjuk, hiszen egyre nagyobb szükség van a gyors és minőségi szolgáltatásra, ahol az ár/érték arány is megfelelő a megrendelők számára. Ugyanakkor a rendelkezésre álló műszaki eszközeink, gépeink nagy része elavult, és a költséghatékonyság oldaláról sem felelnek meg az elvárásoknak. Továbbá újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelnünk a megrendelőinkkel szemben. Ezen elvárások megfelelése érdekében egy 3 éves fejlesztési tervet dolgoztunk ki, melynek ütemeiként az alábbi fejlesztések valósultak már meg:

Műszaki berendezések és eszközök részbeni cseréje:

A beruházás megvalósításához a cégünk szintén a GOP-2.1.1 programjából nyert támogatást. A fejlesztés első ütemének keretében csaphegesztő, lemezhengerítő, kiegyensúlyozó, csavarbehajtó, hosszvarrat hegesztő, bálázó-gép, rotációs kompresszor, fúrógép és irodai célzattal informatikai eszközök beszerzése történt.

A második ütem keretében további 4 db gép került beszerzésre: 1 db CNC megmunkáló-központ, 2 db CNC eszterga és 1 db tömbszikra forgácsoló-gép.

Telephely fejlesztése:

A beruházás az ÉAOP támogatásával valósul meg, a 3 db új raktárhelyiség kialakítása jelenleg folyamatban van. A beruházás befejezése 2011. októberében várható.

Jelen projekt keretében beszerzett gépek:

Komplett porszóró festőberendezés: melynek célja korszerű festőberendezés telepítése a késztermékek festéséhez, mely elektrosztatikus porszórással és beégetéssel történik. Ez jelenleg a legkorszerűbb festéktechnológia, mely az eddig használt oldószeres festést váltja ki. Segítségével a termékek megjelenése nagymértékben fokozható. Környezetvédelmi szempontból és munkaegészségügyi szempontból is korszerűbb megoldás. A korábbi eljárással kevésbé szép felületkezelés volt lehetséges.

  • Targonca
  • Szalagfűrészgép
  • Raklapfóliázó-gép
  • Palástkörvonal hegesztő
  • Edzőkemence
  • Megmunkáló szoftver és laptop

palyazat_28 palyazat_27 palyazat_26 palyazat_25 palyazat_24 palyazat_23 palyazat_22 palyazat_21