Versenyképesség fokozása technológiai fejlesztéssel az Új Széchenyi Terv keretében

Főoldal / Egyéb / Versenyképesség fokozása technológiai fejlesztéssel az Új Széchenyi Terv keretében

Sajtóközlemény

 

Versenyképesség fokozása technológiai fejlesztéssel az Új Széchenyi Terv keretében

2012. szeptember 25.

Társaságunk, az ELPUMPS KFT., 2012. tavaszán, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program “Mikro,- kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” tárgyú pályázati kiírásán 15 911 680 forint támogatást nyert el technológiafejlesztésre. A közel 40 millió forint összköltségű projekt keretében gépparkunkat tudtuk továbbfejleszteni illetve lecserélni.

Cégünk egyfázisú, háztartásokban használatos víz- és szennyvízszivattyúkat gyárt. Az eladás kül-, és belföldre történik, 70%-a nagyházak felé (AUCHAN és OBI belföldi, a METRO belföldi, bolgár, cseh, szlovák és román üzletei). Az export aránya évente megközelíti az 50%-ot.

 

Folyamatosan szem előtt tartjuk az állandó fejlesztést és fejlődést, valamint újabb piacok meghódítását, melyet korszerű technológiák alkalmazásával és versenyképes árainkkal tudunk hosszú távon fenntartani. Így fejlesztéseink legfőbb célja, hogy a vállalkozás versenyképességét fokozni tudjuk, hiszen egyre nagyobb szükség van a gyors és minőségi szolgáltatásra, ahol az ár/érték arány is megfelelő a megrendelők számára. Ugyanakkor a rendelkezésre álló műszaki eszközeink, gépeink nagy része elavult, és a költséghatékonyság oldaláról sem felelnek meg az elvárásoknak. Továbbá újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelnünk a megrendelőinkkel szemben. Ezen elvárások megfelelése érdekében egy 3 éves fejlesztési tervet dolgoztunk ki, melynek ütemeiként az alábbi fejlesztések valósultak már meg:

Műszaki berendezések és eszközök részbeni cseréje:

A beruházás megvalósításához a cégünk szintén a GOP-2.1.1 programjából nyert támogatást. A fejlesztés első ütemének keretében csaphegesztő, lemezhengerítő, kiegyensúlyozó, csavarbehajtó, hosszvarrat hegesztő, bálázó-gép, rotációs kompresszor, fúrógép és irodai célzattal informatikai eszközök beszerzése történt.

 

A második ütem keretében további 4 db gép került beszerzésre: 1 db CNC megmunkáló-központ, 2 db CNC eszterga és 1 db tömbszikra forgácsoló-gép.

 

A harmadik ütem keretében targonca, szalagfűrészgép, raklapfóliázó-gép, palástkörvonal hegesztő, edzőkemence, komplett porszóró festőberendezés, megmunkáló-szoftver és laptop beszerzése történt.

Telephely fejlesztése:

A beruházás az ÉAOP támogatásával valósult meg, a 3 db új raktárhelyiség 2011. október végén átadásra került.

Műszaki berendezések további cseréje:

A jelenlegi, negyedik ütem keretében huzalszikra forgácsoló-gép, palástköszörű-gép és csaphegesztő berendezés beszerzése valósult meg.

unio

 

palyazat_12