TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉS AZ ELPUMPS KFT-NÉL

Főoldal / Egyéb / TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉS AZ ELPUMPS KFT-NÉL

TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉS AZ ELPUMPS KFT-NÉL

Az ELPUMPS Feldolgozó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság sikeresen pályázott Széchenyi2020 keretében a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázaton. A projekt kapcsán elnyert 21,6 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével termelési kapacitást bővítő eszközbeszerzést hajtott végre. A pályázat összköltsége 43,1 millió forint volt.

Az ELPUMPS Kft. 1993-ban alakult 100%-os magyar tulajdonú társaságként. A vállalkozás fehérgyarmati telephelyén gyárt és forgalmaz merülő szivattyúkat, szennyvízszivattyúkat, csőbúvár szivattyúkat, kerti szivattyúkat és házi vízellátó berendezéseket, mind a hazai, mind a külföldi megrendelők, európai nagykereskedő-házak számára. A telephelyet 2010-ben bővítettük három csarnoképület és egy falazott raktárépület építésével, valamint infrastrukturális fejlesztés végrehajtásával.

Az 50%-os támogatással megvalósított beruházással eszközparkunk kibővült: OPTIMUM B 23PRO fúrógépek beszerzésével bővítettük a forgácsolási munkák kapacitását; pneumatikus csavarbehajtók beszerzésével (A4-902UAS és A6-1000UAS típus) az alkatrészek és a késztermék összeszerelési kapacitását növeltük; ERC 5L típusú olaj befecskendezésű rotációs kompresszor a pneumatikus gépek levegő ellátását biztosítja a nagyobb kapacitás érdekében; a szivattyúk fő alkatrészének tekinthető műanyag lapátok jó minőségű, ultrahangos műanyag hegesztése valósítható meg a beszerzett 6200W-os Ultrahangos műanyag hegesztő berendezéssel; az Unibalance 15 kiegyensúlyozó géppel az általunk legyártott szivattyúk forgó részeinek kiegyensúlyozását tudjuk elvégezni, ami növeli a minőséget; a Videojet 7310 lézeres adattábla jelölő berendezéssel bevezettük az adatok lézeres jelölését a készterméken, amellyel egyrészt a gyártás sebessége, másrészt a termékek minősége növekedett. A termelés hatékony kiszolgálása érdekében és a gyártási alapanyagok, segédanyagok, valamint a legyártott késztermékek telepen belüli mozgatásához 7 db anyagmozgató gépet helyeztünk üzembe (típusok: NSP12N2 targonca (3300 mm) NSP12N2 targonca (2900 mm); HC CBD15 EM targonca). A projekt megvalósítás 2014.11.15 és 2015.10.27 között zajlott.

A fejlesztéssel bővült az eszközpark, nőtt a vállalkozás termelési kapacitása és hatékonysága, amellyel kiaknázható a meglévő export kapcsolatokban rejlő piaci potenciál és megvalósíthatók a projekt tervezett eredményei. A cégvezetés ezek alapján bízik megrendelési állományuk további növekedésében, piaci pozíciói erősödésében és a további piacszerzésben.