Szivattyú előállító eszközparkját bővített az ELPUMPS Kft. Fehérgyarmaton

Főoldal / Egyéb / Szivattyú előállító eszközparkját bővített az ELPUMPS Kft. Fehérgyarmaton

Sajtóközlemény

 

Szivattyú előállító eszközparkját bővített az ELPUMPS Kft. Fehérgyarmaton

2013. június 25.

Az ELPUMPS Kft. 25,34 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” címmel megjelent pályázatán. A 63,37 millió forint összköltségű beruházás keretében eszközparkját termelékenysége és hatékonysága fokozása érdekében bővítette a szivattyúkat és házi vízellátó berendezéseket gyártó és forgalmazó vállalkozás Fehérgyarmaton.

Az ELPUMPS Kft. 1993-ban alakult 100%-os magyar tulajdonú társaságként. A vállalkozás fehérgyarmati telephelyén gyárt és forgalmaz merülő szivattyúkat, szennyvízszivattyúkat, csőbúvár szivattyúkat, kerti szivattyúkat és házi vízellátó berendezéseket, mind a hazai, mind a külföldi megrendelők, európai nagykereskedő-házak számára. A telephelyet 2010- ben bővítették három csarnoképület és egy falazott raktárépület építésével, valamint infrastrukturális fejlesztés végrehajtásával.

 

Az európai uniós forrás segítségével megvalósult beruházás keretében más mellett esztergagépeket szereztek be, amelyek segítségével a pontosabb megmunkálásnak köszönhetően kevesebb lett a gyártási selejt és a gyártáshoz kapcsolódó utómunkák szükségessége, így a gyártási költségek csökkentek, és a szükséges alkatrészmennyiséget sorozatgyártásban állítják elő. A forgácsolási utómunkálatok elvégzésére alkalmas síkköszörű géppel az egyedi, kis darabszámú alkatrészek forgácsolási munkáit végzik el magas műszaki színvonalon. Egy új, hidraulikus mélyhúzópréssel a speciális inox alkatrészek kivágását oldották meg, az elöregedett gépállományt felcserélve. A PLC vezérelt gép előre programozható, magas minőségű és nagy darabszámú sorozatgyártást tett lehetővé. A szintén beszerzett pneumatikus csavarbehajtókkal a termékek összeszerelését gyorsították meg. A gyártási hibák kiszűrése érdekében beüzemeltek egy szivattyú jelleggörbe és energiahatékonysági mutató vizsgáló berendezést, amely a mérési eredményeket könnyen kiértékelhetővé és feldolgozhatóvá tette. Ez a gyártmányfejlesztés záloga.

 

A fejlesztéssel bővült az eszközpark, nőtt a vállalkozás termelékenysége és hatékonysága. Megőrizték vásárlóik bizalmát. A cégvezetés bízik megrendelési állományuk további növekedésében, piaci pozíciói erősödésében és a további piacszerzésben.

 

A vállalkozás az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.1-12/B pályázatán 25 349 494 forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott, amelyet saját erővel kiegészítve az összköltség 63 373 736 forint volt.