Elpumps Kft külpiacra lépését támogató projektje, nemzetközi szakvásáron való megjelenéssel

Főoldal / Egyéb / Elpumps Kft külpiacra lépését támogató projektje, nemzetközi szakvásáron való megjelenéssel

Az ELPUMPS Feldolgozó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság sikeresen pályázott Széchenyi2020 keretében a „Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása” című pályázaton. A projekt kapcsán elnyert 3,9 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével részt vettünk a „spoga+gafa 2015. A kert szakvására” elnevezésű, Kölnben 2015.09.01-08.30. között megszervezett nemzetközi szakvásáron. A pályázat összköltsége 7,7 millió forint volt.

Az ELPUMPS Kft. 1993-ban alakult 100%-os magyar tulajdonú társaságként. A vállalkozás fehérgyarmati telephelyén gyárt és forgalmaz merülő szivattyúkat, szennyvízszivattyúkat, csőbúvár szivattyúkat, kerti szivattyúkat és házi vízellátó berendezéseket, mind a hazai, mind a külföldi megrendelők, európai nagykereskedő-házak számára. A telephelyet 2010-ben bővítettük három csarnoképület és egy falazott raktárépület építésével, valamint infrastrukturális fejlesztés végrehajtásával.

Az 50%-os támogatás segítségével társaságunk eredményesen vett részt „spoga+gafa 2015. A kert szakvására” elnevezésű, Kölnben 2015.09.01-08.30. között megszervezett, profilunkhoz kapcsolódó nemzetközi szakvásáron. A 3,8 millió Ft támogatásból megépítésre került a kiállítás E037 szektorában 62 nm-es fedett standunk, illetve a standhely költségeit biztosítottuk. A helyszín szerint releváns Németországi piacra vonatkozó piackutatás elkészült, a piaci célcsoportot meghatároztuk.

A projekt eredményeként létrejött a külkereskedelmi felelős munkakör, illetve továbbra is fenntartjuk többnyelvű honlapunkat.

A szakvásár megvalósításának eredményeként piaci pozíciónk erősödött, munkavállalóink száma stabil. Felmértük a vevők számára szükséges innovációs igényeket, új műszaki trendeket, amellyel még versenyképesebb termékeket gyárthatunk. Számos új üzleti kapcsolatra tettünk szert. A fenntartási időszakban ennek eredményekén (export)árbevétel növekedést várunk.
A projekt fizikai befejezése: 2015.09.15.

szechenyi2020